2017 års sällskapsresa går Siljan runt den 1-3 september. Dalarna är ett landskap fyllt av kultur som har lockat flera av Sveriges mest kända konstnärer. Också Astrid Lindgren har hämtat inspiration härifrån. Det var exempelvis i Dalarna hon fann Sunnanäng, som inte ligger så långt från Tällberg, där hon brukade bo på sportloven. Och vid Leksands kyrka ligger Hildasholm, där Axel Munthe som växte upp i Vimmerby och framför allt hans fru Hilda Pennington och deras söner tillbringade somrarna ända in på 1950- talet.

Fredag 1 september

Incheckning på eftermiddagen (från kl.14.00). När alla anlänt vid 18-tiden samlas vi för en välkomstdrink och äter därefter gemensam middag på hotellet. Glöm inte att ange eventuella specialönskemål om mat när du anmäler dig till resan.

Lördag 2 september

Efter tidig frukost på hotellet far vi mot nordväst med siktet inställt på Mora och Zorngården, där vi guidas runt i mindre grupper. På Zornmuseet intill (entrén ingår) visas sommaren 2017 en utställning om Zorn och Frankrike.

Lunch serveras på Café Zorn som också ligger inom området.

Därefter fortsätter färden söder om Siljan. Vi passerar Sunnanäng och gör ett kort fotostopp på vägen mot Hildasholm, där åter en guide väntar för att visa oss runt. Det blir också tid att bese de olika trädgårdarna som Hilda Pennington anlade och inta kaffe/afternoon tea (ingår ej) i någon av trädgårdarna om vädret tillåter.

Tillbaka på hotellet väntar ännu en trerättersmiddag och trevlig samvaro.

Söndag 3 september

Åter en härlig hotellfrukost. Därefter utcheckning från hotellet. De som ska resa hem med tåg/buss från Falun, tar med sitt bagage ombord på bussen.

Första stoppet blir kompositören Hugo Alfvéns hem. (Bussen parkerar en bit ifrån gården, så räkna med en promenad på ca 500 m.).

I Alfvéngården får vi dels se en film om kompositören och dels får vi en guidad visning. Hemmet är resultatet av en insamling i samband med Alfvéns 70-årsdag 1942 och stod klart 1945, då han bosatte sig här permanent. Huset rymmer också minnen från hans första fru Marie Krøyer.

Färden går vidare mot Carl Larsson-gården i Sundborn, där vi börjar med buffélunch i restaurang Hyttstugan.

Därefter visning av Carl och Karin Larssons världsberömda hem, som skapade ett inredningsideal med eko långt utanför Sveriges gränser, och som förevigats i bilderboken ”Ett hem” och i många, många välkända målningar. En runda i trädgården även den välkänd från otaliga bilder hinns nog också med. 

Resans pris Medlem: 3 700:-

Icke medlem: 3 900:-

I priset ingår:

Två övernattningar på Hotell Villa Långbers, Tällberg (del i dubbelrum)
2 hotellfrukostar och två tre-rätters middagar
2 luncher med dryck (vatten/lättöl)

Rundresa med buss, guider och entréer
Transfer Tällberg station
Hotell Villa Långbers vid ankomst

I priset ingår ej:

Anslutningsresa till och från Tällberg/Falun
Enkelrum; tillägg 400:-/ person och natt (OBS: begränsat antal) Måltidsdrycker (förutom lättöl/mineralvatten till luncherna)

Anmälan och betalning

Bindande anmälan senast den 1 maj till:

info@astridlindgrensallskapet.se

eller till Birgitta Karlén, tel: 0766-182116

Anmälningsavgift 700:- per person (utgör delbetalning) Astrid Lindgren-sällskapets bankgiro 5442-7505 tillhanda senast 10 dagar efter anmälan. Glöm inte ange namn! Slutbetalning Astrid Lindgren-sällskapet tillhanda senast 1 juli 2017.

Platserna fördelas i den ordning anmälningsavgiften kommer in. Medlemmar får ta med en gäst.
Resan genomförs vid minimum 25 deltagare. 

Astrid Lindgren Sällskapet c/o Svenska barnboksinstitutet Odengatan 61113 22 STOCKHOLM Kontakta oss

Boka visning

Besök Astrid Lindgrens Hem på Dalagatan. Nedan ser du kommande tillfällen då visning erbjuds.

2018-11-05

  • Kl. 18:00 - Fullbokat
    160 kr / person