Medlemsdagar med årsmöte i Vimmerby 2023

Söndagen den 28 maj gick årsmötet av stapeln i Vimmerby. Men redan på morgonen den 27:e var vi många som möttes i Stockholm för färd med buss till Astrid Lindgrens födelsestad där vi sammanstrålade med medlemmar från andra håll i landet – totalt var vi 74 personer!

Lördageftermiddagen bjöd på guidad vandring i den lilla staden med kunniga Lena Törnkvist. Den avslutades på begravningsplatsen där målet var Astrid Lindgrens grav där Sällskapet avlämnade en vacker blombukett.

Senare besökte vi Näs och den nya, intressanta Astrid Lindgren-utställningen ”Astrid Lindgren och sagans kraft”. Ett besök rekommenderas varmt!

Middag serverades på Näs i glad samvaro och med underhållning av Luffarorkestern.

På söndagen hölls årsmöte i Rådsalen på Astrid Lindgrens Värld. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Viveca Ekelund omvaldes som ordförande och den nya styrelsen valdes också enligt valberedningens förslag. Ordförande tackade avgående styrelseledamöterna Pia Dahlberg och Berit Svedberg och välkomnade de nya, Sofia Lindow och Annika Lundeberg. Protokoll från mötet kommer du att hitta i nästa medlemsblad.

Därefter presenterade Astrid Lindgrens Världs vd Jocke Johansson parkens visioner och mål, sen lunch och några fria timmar att vandra runt på Astrid Lindgrens Värld där vi kunde njuta av den fina naturen och alla de välkända platserna från böckerna: Katthult, Mattisborgen, Villa Villekulla, med flera – eller titta på någon av alla de teaterföreställningar som spelades.

Vilken trevlig och späckad helg.

Tack kära Astrid Lindgren för att vi får hänga med på dina påhitt än idag!