Näs och Dalagatan

  

 

 

Det gamla bostadshuset på Näs, där Astrid Lindgren växte upp, återställde hon själv på 1960-talet i stort sett som det såg ut i hennes barndom. Gården Näs är fortfarande i släktens ägo. Sommartid ordnas guidade visningar av barndomshemmet i samarbete med Astrid Lindgrens Näs och man kan även besöka en utställning om hennes syskon Gunnar Ericsson, Stina Hergin och Ingegerd Lindström.

 

 På tomten intill barndomshemmet ligger Astrid Lindgrens Näs, med den gamla prästgården och en nyuppförd utställningspaviljong. Förutom permanenta och tillfälliga utställningar öppna året runt, rymmer anläggningen ett kunskapscentrum kring Astrid Lindgrens liv och verk.

 

 Astrid Lindgrens lägenhet på Dalagatan i Stockholm, där hon levde större delen av sitt liv, har av hennes familj bevarats precis som då hon levde. Alla visningar av Astrid Lindgrens Hem på Dalagatan 46 sköts av Astrid Lindgren-sällskapet. Det är förbokade visningar för små grupper, max 12 personer, med en åldersgräns på 15 år. Visningen kostar 160 kr/person. Man bokar och betalar sin visning här

 

Astrid Lindgren Sällskapet c/o Svenska barnboksinstitutet Odengatan 61113 22 STOCKHOLM Kontakta oss

Boka visning

Besök Astrid Lindgrens Hem på Dalagatan. Nedan ser du kommande tillfällen då visning erbjuds.

2018-11-05

  • Kl. 18:00 - Fullbokat
    160 kr / person