Kommande program

PROGRAM 2022

2022 har Astrid Lindgren-sällskapet funnits i 20 år och detta firas bl a med en utökning av programverksamheten. Kommande program redovisas nedan och tidigare genomförda program redovisas under ”Tidigare program”. 

Visningarna av Astrid Lindgrens lägenhet på Dalagatan är tills vidare inställda pga renovering av fastigheten. Vi hoppas kunna starta om visningsverksamheten igen efter sommaren.

Vi fortsätter att erbjuda stadsvandringar i Vasastaden i Stockholm, i Astrid Lindgrens fotspår. 

Kommande program

 

Inbjudan till årsmöte och middag den 21 maj

Astrid Lindgren-sällskapet har nu funnits i 20 år. Vi vill fira det med ett extra festligt årsmöte med jubileumsmiddag och underhållning på Kristinehovs malmgård i Stockholm. Vi bjuder därför in till middag i anslutning till årsmötet. Drink, en klassisk buffé, 2 glas vin eller annan dryck, dessert och kaffe kommer serveras.

Till kaffet kommer Kristina Ruhnström (brosbarnbarn till Astrid Lindgren) sjunga och berätta. För middagen betalar du ett subventionerat pris om 200:-.

Anmäl dig till info@astridlindgrensallskapet.se och ange om du avser att närvara både på årsmötet och middagen, eller bara årsmötet eller middagen. Glöm inte att ange om du önskar specialkost av något slag.

Middagsavgiften sätter du in på vårt bankgiro 5442-7505 där du anger vad det avser.

Din anmälan och betalning vill vi ha senast den 13 maj.

Program

16.30 Årsmötesförhandlingar

17.30 Krumelurer och klenodier: Astrid Lindgren som sekreterare och stenograf. Fil.dr Malin Nauwerck berättar om arbetet med att tyda

Astrid Lindgrens stenografblock.

18.30 Drink serveras - utomhus om vädret tillåter

19.00 Middag

20.30 Astridsånger - skillingtryck och Näsvisor - om sångerna i Astrid Lindgrens liv och verk. Kristina Ruhnström berättar och sjunger, ackompanjerad av pianist Lina Hultgren.

Kristinehovs malmgård ligger på Kristiehovsgatan 2 i Stockholm. 

T-bana: röd linje till Hornstull, uppgång Högalidsgatan/Hornsbruksgatan, ta vänster till Varvsgatan.

Buss 4: hållplats Varvsgatan. Buss 66: hållplats Högalidskyrkan.