Medlemsnytt

Astrid Lindgren sätter spår

Astrid Lindgren och hennes karaktärer har fått ge namn till olika platser, företeelser och saker. Hon har även hedrats med statyer, frimärken och minnesmynt. Vi i Astrid Lindgren-sällskapet tycker att det skulle vara roligt om vi kunde presentera några Lindgreniana i kommande medlemsblad och det är här vi behöver er hjälp.

Vet ni några institutioner, blommor, gator, föremål… ja vad som helst som fått namn efter eller inspirerats av Astrid Lindgren och hennes karaktärer? Både stora och små saker, både i Sverige och utomlands, men vi är inte ute efter kringprodukter (s.k. merchandise). Ni medlemmar som bor utomlands eller på annat sätt har utlandskontakter sitter kanske inne med information som vi inte alls känner till?

Mejla oss på medlemsfragor@astridlindgrensallskapet.se. Berätta gärna lite om bakgrunden, om ni vet något om den.

Illustratörerna är: Björn Berg, Lars Sjöblom, Ingrid Vang Nyman och Ilon Wikland, Lars Sjöblom har tecknat av ett foto av Astrid Lindgren, taget av Jacob Forsell.

Vi är rekordmånga medlemmar i sällskapet – hela 915 medlemmar i februari 2024

Eftersom sällskapet växer, och därmed även administrationen, sköts nu medlemshanteringen av Föreningshuset. Det innebär bland annat att vi har ett nytt bankgiro och Swish enbart för medlemsavgiften och att det ibland kommer stå två avsändare, både Föreningshuset och Astrid Lindgren-sällskapet, på till exempel kuvert och meddelande.

Har du frågor angående medlemsärenden eller vill meddela ny adress eller e-post, kontakta Annika Lundeberg på medlemsfragor@astridlindgrensallskapet.se.

Eftersom vår plan är att börja mejla ut viss information, är vi tacksamma för så många e-postadresser som vi kan få in. Vi saknar e-postadress till en del medlemmar, tror du att du är en av dem, så mejla gärna och fråga.