© Erwin Neu/Saltkråkan AB

 

Välkommen till Astrid Lindgren-sällskapet!

Vi är en mötesplats för alla som beundrar Astrid Lindgren som författare och människa, och som ser hennes verk som en omistlig del av det svenska kulturarvet och hennes offentliga ställningstaganden som ett föredöme i fråga om självständigt tänkande och omsorg om de svaga och utsatta.

 

ASTRID LINDGRENS HEM - Dalagatan 46

Den 14 november blev Astrid Lindgrens bostad ett öppet författarhem med regelbundna visningar för allmänheten. Det är bara förbokade visningar för små grupper, max 12 personer, med en åldersgräns på 15 år. Man bokar och betalar sin visning här. Mer information finns på www.astridlindgrenshem.se. Astrid Lindgren-sällskapet ansvarar för och sköter verksamheten. Allt arbete med visningarna görs utan ersättning, som hedersuppdrag, och det blir därför ett begränsat antal tillfällen varje månad.

Ge inte upp - det blir fler visningar!

Visningarna har hittills blivit fulltecknade mycket snabbt. Vi hoppas att alla som är intresserade skall få möjlighet att besöka Astrid Lindgrens Hem, men det kommer att ta tid att tillgodose alla. Vi lägger ut  fler visningar på vår hemsida så snart vi kan. Vi har inte möjlighet att erbjuda kö- eller väntelistor. Det bästa sättet att komma med är därför att besöka vår hemsida regelbundet.

 

 Varje år får vi flera inbetalningar som saknar
namn och postadress!

Undrar du varför du inte fått några medlemsblad och inte hört från oss?
Tag kontakt med Gallie Eng (länk till e-post) så försöker vi reda ut om du är en av de anonyma. 

Den första bilden av Pippi Långstrump tecknade Astrid Lindgren själv på omslaget till originalmanuskriptet, som dottern Karin fick i 10-års-present 1944.© Saltkråkan


Astrid Lindgren Sällskapet c/o Svenska barnboksinstitutet Odengatan 61113 22 STOCKHOLM Kontaktformulär

Boka unik visning

Besök Astrid Lindgrens Hem på Dalagatan. Nedan ser du kommande tillfällen då visning erbjuds.

2016-09-03

  • Kl. 11:00 - Fullbokat
    150 kr / person
  • Kl. 14:00 - Fullbokat
    150 kr / person
  • Kl. 16:00 - Fullbokat
    150 kr / person